Γαμοπίλαφο

Γαμοπίλαφο

Υλικά:

1 ½ κιλό ζυγούρι
2 ποτήρια ρύζι Καρολίνα
6 ποτήρια ζωμός
2 κουταλιές της σούπας στακοβούτυρο
½ ποτήρι χυμός λεμονιού
αλάτι


Παρασκευή:

Πλένουμε καλά το κρέας και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα προσθέτοντας στο νερό και λίγο αλάτι. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρέας και σουρώνουμε το ζωμό του. Σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε το σουρωμένο ζωμό και προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει μέχρι να τραβήξει όλο το ζωμό (περίπου 20 λεπτά). Σε ένα μπρίκι καίμε το στακοβούτυρο, περιχύνουμε το πιλάφι και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρεται χωριστά το πιλάφι από το κρέας. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού στο ρύζι λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.


 [ΠΙΣΩ]                                                                                                                                                                     Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων