Απάκι

Υλικά :

.Κρέας χοιρινό, χωρίς ξίγκι
.Ξίδι
.Αλάτι ,  Πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε στενόμακρες λουρίδες. το πλένουμε με νερό, το βάζουμε στο ξίδι , τ αφήνουμε 24 ώρες και το άλατοπιπερώνουμε.
Ανάβουμε φωτιά από φασκομηλιές ,που μυρίζουν όμορφα  . Κρεμάμε τις λουρίδες σε σύρμα , διπλωμένες στα δυό , πάνω από τη
φωτιά μισό μέτρο και ψήνουμε με την κάπνα σιγά σιγά.
Είναι εξαιρετικό καπνιστό ,υπέροχος μεζές ,με καλό κρασί,
που συνηθίζεται στα χωριά της Κρήτης.


 [ΠΙΣΩ]                                                                                                                                                                   Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων

Comments