Πατούδα

 Υ Λ Ι Κ Α:

Για τη ζύμη:
3 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι του κρασιού τσικουδιά
2 κουταλάκια αμμωνία
2 αυγά
1 φλυτζανάκι του καφέ αλουσιά
( βράζουμε νερό με μία κουταλιά στάχτη και το σουρώνουμε )

Για τη γέμιση:
1/2 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κιλό καρυδαμύγδαλα ψύψα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
2 ποτήρια σουσάμι αλεσμένο

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η:

Ετοιμάζουμε μαλακή ζύμη με τα παραπάνω υλικά. Ετοιμάζουμε και τη γέμιση φτιάχνοντας σιρόπι με τη ζάχαρη και το μέλι και το νερό και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε φτιάχνουμε ένα λάκκο στη μέση και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση. Τα ξαναφτιάχνουμε μπαλάκια σαν το σχήμα του κουραμπιέ.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 
 
Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων

Comments