Στάκα με Αυγά

Υλικά:
Υλικά (για 6 άτομα)
1 κιλό στάκα
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζανάκι νερό (καυτό)
12 αυγά 
 
Προετοιμασία:
Αδειάζετε την στάκα σε μια κατσαρόλα. Σε ένα λεκανάκι βάζετε το αλεύρι. Ψήνετε τη στάκα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως (πριν βράσει).
Όταν λιώσει, παίρνετε 3-4 κουταλι.ες στάκα, τις βάζετε στο λεκανάκι σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη στάκα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ψήνετε για μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Όταν ψηθεί, προσθέτετε 1 φλιτζανάκι καυτό νερό.
Τηγανίζετε 2 αυγά μάτια για κάθε άτομο.
Σερβίρετε τα αυγά ανά δυο και σε κάθε πιάτο προσθέτετε 2 κουταλιές στάκα.
 
Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Comments