Σταµναγκάθι ωµό σαλάτα

Υλικά:

200 γρ. σταµναγκάθι
100 γρ. ελιές µαύρες ξιδάτες
2 κουταλιές της σούπας λεµόνι
4 κουταλιές της σούπας
ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ?Ο
αλάτι

(4 μερίδες)  

Εκτέλεση:
Αφήνουµε το σταµναγκάθι στο νερό περίπου 1 ώρα. Έπειτα το πλένουµε χωρίς να το κόψουµε, το ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά µε το λεµόνι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουµε τις µαύρες ελιές.
 
Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Comments