Απάκι

Υλικά :

.Κρέας χοιρινό, χωρίς ξίγκι

.Ξίδι

.Αλάτι , Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε στενόμακρες λουρίδες. το πλένουμε με νερό, το βάζουμε στο ξίδι , τ αφήνουμε 24 ώρες και το άλατοπιπερώνουμε.

Ανάβουμε φωτιά από φασκομηλιές ,που μυρίζουν όμορφα . Κρεμάμε τις λουρίδες σε σύρμα , διπλωμένες στα δυό , πάνω από τη

φωτιά μισό μέτρο και ψήνουμε με την κάπνα σιγά σιγά.

Είναι εξαιρετικό καπνιστό ,υπέροχος μεζές ,με καλό κρασί,

που συνηθίζεται στα χωριά της Κρήτης.

[ΠΙΣΩ] Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων