Σταµναγκάθι ωµό σαλάτα

Υλικά:200 γρ. σταµναγκάθι

100 γρ. ελιές µαύρες ξιδάτες

2 κουταλιές της σούπας λεµόνι

4 κουταλιές της σούπας

ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ?Ο

αλάτι

(4 μερίδες)

Εκτέλεση:

Αφήνουµε το σταµναγκάθι στο νερό περίπου 1 ώρα. Έπειτα το πλένουµε χωρίς να το κόψουµε, το ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά µε το λεµόνι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουµε τις µαύρες ελιές.

[ΠΙΣΩ]

Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων