Α. Για τη ζύμη (η κούπα μου είναι 250ml):
Β. Για τη γέμιση:
Εκτέλεση:
Πριν από όλα, καβουρδίζουμε το σησάμι να κρυώνει και φτιάχνουμε την αλουσιά(δείτε πως εδώ). Επίσης με το νερό και τη ζάχαρη της γέμισης φτιάχνουμε ένα πυκνό σχετικά σιρόπι (τα βράζουμε 8-10 λεπτά).
Φτιάχνουμε τη ζύμη:
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη την αλουσιά και τη ρακή και προσθέτουμε το πορτοκαλόζουμο αφού διαλύσουμε τη σόδα μέσα σ’ αυτό (πάνω από τη λεκάνη ανάμειξης γιατί φουσκώνει).
Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και ζυμώνουμε ελάχιστα (όπως στα μελομακάρονα), μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τη γέμιση: Τρίβουμε τα καρυδαμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με το καβουρδισμένο και αλεσμένο σουσάμι. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και την τριμμένη φρυγανιά.
Στο σιρόπι που ετοιμάσαμε προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Ανοίγουμε φυλλαράκια και κόβουμε μικρούς δίσκους (οι δικοί μου είχαν διάμετρο 8 cm). Βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι γέμιση σε κάθε δίσκο, το κλείνουμε και πιέζουμε να κολλήσουν στις άκρες.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, για 20-25 λεπτά, να ροδοκοκκινίσουν οι πάτοι.
Τα πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν και τα φυλάσσουμε σε κουτί μπισκότων ή σε μπολ που κλείνει καλά για να μη πάρουν υγρασία.
Πηγή:Cretangastronomy.gr