Κατσίκι με Σταμναγκάθι

Υλικά:

  • 1 κιλό κατσικάκι κοµµένο σε µικρά κοµµάτια
  • 1 κιλό σταµναγκάθι
  • 7 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ?Ο
  • 2 κουταλιές λευκό κρασί
  • χυµός 2 λεµονιών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία:

Καθαρίζουµε και πλένουµε καλά το σταµναγκάθι. Το βουτάµε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, για να φύγει η πικράδα του. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε το κρέας σε µέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Σβήνουµε µε το κρασί, αλατίζουµε, προσθέτουµε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά, περίπου.

Ρίχνουµε το σταµναγκάθι, ανακατεύουµε και σκεπάζουµε την κατσαρόλα, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει επί 20 λεπτά. Προσθέτουµε το λεµόνι, ανακατεύουµε και αφήνουµε το φαγητό να βράσει 5 λεπτά ακόµα. Το σερβίρουµε ζεστό µαζί µε την πλούσια σάλτσα του.

ΠΙΣΩ

Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων