Υλικά
Εκτέλεση
Πλένουμε το αρνί πολύ καλά και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλείφουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη να πάει παντού.
Κόβουμε τη γραβιέρα σε μικρά κομμάτια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε σχισμές και κρύβουμε το σκόρδο και 100γρ από τη γραβιέρα.
Σε μια γάστρα απλώνουμε τα κλαδάκια το δεντρολίβανο και τοποθετούμε πάνω το αρνί. Περιχύνουμε με το κρασί και κλείνουμε τη γάστρα, σε περίπτωση που δεν έχουμε γάστρα βάζουμε σε ταψί και κλείνουμε με αντικολλητικό χαρτί πρώτα και πίτα με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το καπάκι ρίχνουμε γύρο από το αρνί τα υπόλοιπα κομμάτια γραβιέρα και ξανά αφήνουμε να λιώσουν και να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!!!